előkészületek, hozzávalókat a kenyérsütő gép formájába rakjuk
gyönyörű szálasra megkelt a tészta
a megkelt tésztát gyengéden átdolgozzuk; és igen, ettől tészta-maszatos lesz az embergyerek keze
a liszt csodálatos világa
ki gondolta volna, két evőkanálnyi liszt ilyen sok tud lenni ...
... és milyen jól lehet szórni ...
ide is szórunk egy kis lisztet ...
nehogy megbántódjanak a kiszaggatott fánkformák ...
fánkok kiszaggatása után maradt tésztát összedolgozzuk ...
rúddá sodorjuk ...
több darabba vesszük ...
és szarkalábakat fonunk belőle
ez az! az enyém az egész nagy gyúródeszka!
fontos megismerni a tészta lelki világát is ...
ezért kicsit beszélgetek vele ...
majd alaposan meggyúrom ...
és szigorúan ellenőrzöm .
maszatosan és boldogan
sül ...
gyönyörű szálasra megkelt a tészta
a megkelt tésztát gyengéden átdolgozzuk; és igen, ettől tészta-maszatos lesz az embergyerek keze
a liszt csodálatos világa
ki gondolta volna, két evőkanálnyi liszt ilyen sok tud lenni ...
... és milyen jól lehet szórni ...
ide is szórunk egy kis lisztet ...
nehogy megbántódjanak a kiszaggatott fánkformák ...
fánkok kiszaggatása után maradt tésztát összedolgozzuk ...
rúddá sodorjuk ...
több darabba vesszük ...
és szarkalábakat fonunk belőle
ez az! az enyém az egész nagy gyúródeszka!
fontos megismerni a tészta lelki világát is ...
ezért kicsit beszélgetek vele ...
majd alaposan meggyúrom ...
és szigorúan ellenőrzöm .
maszatosan és boldogan
sül ...
3 megjegyzés:
Igen, igen...Az én nagyim is ilyet tudott!
Most, hogy látom, Neked milyen szépen sikerült, lehet, én is belevágok...
Bár Manócska is kellene hozzá, lehet, nélküle nem is működik:)))
Köszönöm :-) Manónak külön átadom az elismerésért járó nagy puszit :-)
Én is bevállalnék egy ilyen szorgalmas, lelkes, édes kicsi kuktát :-) Zabálom a maszatos kis kezét!
Megjegyzés küldése