Ez a muffin bizony az általam "csokító érzés"nek nevezettek kategóriába tartozik. Azaz, nem feltétlenül szép, de finom :-)
Előnye, hogy hamar megvan, és amolyan joker szerepe is lehet, reggelire, tízóraira, vacsorára kitűnő, de akár főzelék mellé "feltétnek" is tálalhatom.
Ez alkalommal reggelire volt, sonkával, kolbásszal.

Kukoricás muffin
hozzávalók - tucatnyihoz
2 tojás
1/2 dl olivaolaj
1,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma
18 dkg rétesliszt
12 dkg kukoricaliszt (nem dara, liszt)
1/2 tk só
4 dkg cukor
csipetnyi frissen őrölt bors
1 cs sütőpor
2 dl kukorica (főtt, pl konzerv)
1 csokor petrezselyem (a zöldje)
reszelt sajt
szezámmag
A kukoricát, ha konzerv, lecsepegtetem. Ha fagyasztott, lobogó vízbe dobom és nagyjából 10 percig főzöm, majd leszűröm.
A sütőt 180 fokra kapcsolom.
A két tojást, olivaolajat és tejet elkeverem, belenyomom a fokhagymát, hozzáadom a sütőporral elvegyített kétféle lisztet, cukrot, sót, borst és összedolgozom.
A kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet lazán keverem a masszához (a robotgépről villára váltok, hogy ne törjem össze a szép kukoricaszemeket).
Olajjal vagy margarinnal vékonyan körbekenem a muffin formákat, belekanalazom a masszát. Néhány muffin tetejére pirított szezámmagot szórok.
Előmelegített sütőbe tolom és nagyjából 25 percig sütöm. Pár perccel a sütés vége előtt kikapom és gyorsan megszórom néhány muffin tetejét reszelt sajttal.
A sütés végeztével rácsra szedem és hűlni teszem.

Jó étvágyat!
Előnye, hogy hamar megvan, és amolyan joker szerepe is lehet, reggelire, tízóraira, vacsorára kitűnő, de akár főzelék mellé "feltétnek" is tálalhatom.
Ez alkalommal reggelire volt, sonkával, kolbásszal.

Kukoricás muffin
hozzávalók - tucatnyihoz
2 tojás
1/2 dl olivaolaj
1,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma
18 dkg rétesliszt
12 dkg kukoricaliszt (nem dara, liszt)
1/2 tk só
4 dkg cukor
csipetnyi frissen őrölt bors
1 cs sütőpor
2 dl kukorica (főtt, pl konzerv)
1 csokor petrezselyem (a zöldje)
reszelt sajt
szezámmag
A kukoricát, ha konzerv, lecsepegtetem. Ha fagyasztott, lobogó vízbe dobom és nagyjából 10 percig főzöm, majd leszűröm.
A sütőt 180 fokra kapcsolom.
A két tojást, olivaolajat és tejet elkeverem, belenyomom a fokhagymát, hozzáadom a sütőporral elvegyített kétféle lisztet, cukrot, sót, borst és összedolgozom.
A kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet lazán keverem a masszához (a robotgépről villára váltok, hogy ne törjem össze a szép kukoricaszemeket).
Olajjal vagy margarinnal vékonyan körbekenem a muffin formákat, belekanalazom a masszát. Néhány muffin tetejére pirított szezámmagot szórok.
Előmelegített sütőbe tolom és nagyjából 25 percig sütöm. Pár perccel a sütés vége előtt kikapom és gyorsan megszórom néhány muffin tetejét reszelt sajttal.
A sütés végeztével rácsra szedem és hűlni teszem.

Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Szerintem szép és guszta, biztos, hogy nagyon finom. Sajnos kostolóm nincs belőle! :))
O.K. szerintem felvettelek(mármint a családba!)
Lahagytam:((
Boldog Nőnapot és köszi a lapot:-)
Ma is fini reggelitek volt.....
Megjegyzés küldése