Oldalak

2009. ápr. 22.

Bréking nyúz!

étteremalakítás

Sürgős és fontos figyelmeztetés minden kedves gasztro-bloggernek, -bloggerinának és nem bloggernek egyaránt.

A sós perec néven futó péksütemény - melyet én először Ancsika konyhájában láttam, ő pedig Puccinál bukkant rá, és Chef Vikinél is feltűnt - azonnali és súlyos függőséget okoz! :-)



Olyan igazi, békebeli, puha tésztájú és mégis ropogós, ízlés szerint több vagy kevesebb sós kencével, mint milyet dédanyáink idejében dagasztottak, sütöttek a pékek, s milyet a legkisebb királyfi is szívesen vitt volna magával vándorútjára a hamuba sült pogácsák helyett.

Két és fél nap alatt másodszor sütöttem, az első sütésből három azon melegében eltűnt, s csak azért nem több, mert Manónak és Manapónak perecet ígértem reggelire ... A második sütés - néhány perecre a tojásos kenés után pirított szezámmagot is szórtam - rácsra szedve hűl ehetőre, de fura és érthetetlen módon már ebből is elpárolgott egy ... kettő :-)

Recept és leírás itt vagy itt



Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. Garffykám! totál függö lettél!!! :)))

    VálaszTörlés
  2. Megerősítem! Felháborítóan finom, és úgy eteti magát, de úgy... Szörnyűség!

    VálaszTörlés
  3. Én még kimaradtam-de hiszek nektek!!!!

    VálaszTörlés
  4. Trinity, egyből minimum dupla adagot süss!
    Párom mai sms-je: Finom a (rakott)krumplit, a perec fantasztikus :-)

    VálaszTörlés
  5. Már dagaszt a gép. Most jöttem meg pestről, megláttam, megnéztem a többiekét, és már raktam is össze.

    VálaszTörlés
  6. Na tessék, az enyémen nem látszott eléggé, hogy mennyire finom :-(, szükség volt referenciára :-)
    Max, azért remélem dupla adagot készítettél a gépbe :-)

    VálaszTörlés
  7. Teljesen a Tiéd gyözött neg, a Többieknél átsiklottam felette. Csak azt néztem meg hogy ebben a receptben már van e Garffykás csavarintás:))

    VálaszTörlés