étteremalakítás
Sürgős és fontos figyelmeztetés minden kedves gasztro-bloggernek, -bloggerinának és nem bloggernek egyaránt.
A sós perec néven futó péksütemény - melyet én először Ancsika konyhájában láttam, ő pedig Puccinál bukkant rá, és Chef Vikinél is feltűnt - azonnali és súlyos függőséget okoz! :-)
Olyan igazi, békebeli, puha tésztájú és mégis ropogós, ízlés szerint több vagy kevesebb sós kencével, mint milyet dédanyáink idejében dagasztottak, sütöttek a pékek, s milyet a legkisebb királyfi is szívesen vitt volna magával vándorútjára a hamuba sült pogácsák helyett.
Két és fél nap alatt másodszor sütöttem, az első sütésből három azon melegében eltűnt, s csak azért nem több, mert Manónak és Manapónak perecet ígértem reggelire ... A második sütés - néhány perecre a tojásos kenés után pirított szezámmagot is szórtam - rácsra szedve hűl ehetőre, de fura és érthetetlen módon már ebből is elpárolgott egy ... kettő :-)
Recept és leírás itt vagy itt
Jó étvágyat!
Garffykám! totál függö lettél!!! :)))
VálaszTörlésMegerősítem! Felháborítóan finom, és úgy eteti magát, de úgy... Szörnyűség!
VálaszTörlésÉn még kimaradtam-de hiszek nektek!!!!
VálaszTörlésTrinity, egyből minimum dupla adagot süss!
VálaszTörlésPárom mai sms-je: Finom a (rakott)krumplit, a perec fantasztikus :-)
Már dagaszt a gép. Most jöttem meg pestről, megláttam, megnéztem a többiekét, és már raktam is össze.
VálaszTörlésNa tessék, az enyémen nem látszott eléggé, hogy mennyire finom :-(, szükség volt referenciára :-)
VálaszTörlésMax, azért remélem dupla adagot készítettél a gépbe :-)
Teljesen a Tiéd gyözött neg, a Többieknél átsiklottam felette. Csak azt néztem meg hogy ebben a receptben már van e Garffykás csavarintás:))
VálaszTörlés