MAX barátomnak hála, pár napja kezdetét vette nálun a parfé őrület :-)
A lekvárból megspóroltam néhány szép barackot, ezeket használtam a parféhoz.
Mint a korábbi, szilvalekváros parfénál írtam, egyelőre a szilikonos muffinformát használom a parfék fagyasztásához, ugyanis a 2dl habtejszínből készült parfé elveszne egy őzgerinc formában.
Őszibarackos parfé
hozzávalók - 3 normál méretű muffinformához
2 dl habtejszín - nem növényi eredetű
0,3 dl tej
2 csapott ek cukor
fél tasak habfixáló
5 kk áttört őszibarack
A habtejszínt és a tejet alaposan lehűtöm. Ehhez a hűtőből mindkettőt áttettem a fagyasztóba, a tejet csak pár percre, a tejszínt szűk negyed órára.
Az őszibarackot leturmixolom, majd sűrű szitán még áttöröm. (4 perc)
A szilikonos muffinsütőm szintén a mélyhűtőbe teszem.
A habtejszínt, a tejet és a cukrot egy edénybe teszem és kézi mixerrel, a legalacsonyabb fokozaton elkezdem felverni. Mikor félig felvertem, hozzászórom a habfixálót és nagyjából 4 perc alatt egészen sűrű habbá verem, mindig a legalacsonyabb fokozatot használva.
A muffinformát kiveszem a fagyasztóból.
Egy kk-nyi gyümölcsöt könnyedén a habhoz keverek. A habból két ek-nyit a kibélelt formába teszek, rá egy kis őszibarack, megint hab, megint gyümölcs, végül habbal lefedem. A forma alját megütögetem, hogy ne maradon benne légbuborék, a tetejét elsimítom, folpackkal lefedem és fagyasztóba teszem. (2 perc)
Másfél-két óra (ekkora formához elegendő ennyi fagyasztás) múlva kiveszem, lehúzom a folpackot, a készre fagyott parfét a muffinformálból óvatosan kifordítom a parfét és tányérra teszem.
Nagyon finom, ízben és elkészítésben is könnyű, nem kell hozzá fagyigép, és szilikonos muffinforma híján bármilyen mélyhűthető formában kifagyasztható. A formát előzőleg folpackkal érdemes kibélelni.
Gyors & könnyű - az előkészületeket (15 pec fagyasztás) és a parfé fagyasztását (1,5-2 óra) leszámítva nagyjából 10 perc munka.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése