Lágy, krémes, édes parfé roppanós, sötét csokirétegekkel. Hmmm.
Nem is olyan elérhetetlen :-)
Csokoládés parfé
hozzávalók - 3 normál méretű muffinformához
2 dl habtejszín - nem növényi eredetű!
0,25 dl tej
3 ek cukor
fél csomag habfixáló
fél citrom reszelt, apróra vágott héja
fél tábla ét bevonó csokoládé
1 mk vaj
1 ek rum
A habtejszínt (15 perc) és tejet (2-3 perc) fagyasztóban alaposan lehűtöm.
A szilikonos muffinformát is a mélyhűtőbe teszem.
A csokoládét a rummal és vajjal gőz fölött megolvasztom, simára és fényesre keverem. (6-8 perc)
A habtejszínhez és tejhez teszem a cukrot és a citromhéjat. Kézimixerrel, a legalacsonyabb fokozaton elkezdem felverni. Félidőben hozzászórom a habfixálót és nagyjából 4 perc alatt, mindig a legalacsonyabb fokozaton, egészen kemény habot verek belőle.
A muffinformát kiveszem a fagyasztóból.
1-2 ek habot teszek a formákba, vékonyan rácsorgatom, rácsöpögtetem az olvadt, rumos csokit, habbal lefedem, csoki, végül a tetejére ismét hab. A formák alját megütögetem, hogy a parfé mindenütt kitöltse, elsimítom a tetejét, folpackkal lefedem és mehet vissza a fagyasztóba. (2 perc)
Nagyjából 1,5-2 órát üldögél a hidegen.
Tálalás előtt 5-10 perccel kiveszem, a kész parfét kifordítom a a formákból és tányérra teszem. Hűtőben tartom, amíg asztalra kerül.
Gyors & könnyű - amíg a habtejszín és a tej a fagyasztóban hűsöl van idő felolvasztani a csokoládét; kevesebb, mint 15 perc munkával könnyű és finom édesség készülhet.
Jó étvágyat!
Hmmm, fincsi! Sikerült Manónak megkaparintani??:)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésBenézel majd hozzám,ha van egy kis időd?
Úristen, de szuper! Ezeket most már listáznom kell, a múltkoritól is elájultam!
VálaszTörlésTrinity - igen, bár a csokit a második adagból kipiszkálta, mert neki csak a "sima krém" kellett :-)
VálaszTörlésBelly - máris!
Viki - tényleg finomak és olyan rengeteg féle képpen lehet ízesíteni. Van még a tarsolyban pár, lassacskán felkerülnek, most így szabi után, netközelben.