Na, sikerült ismét gordiuszi csomót kerítenem egy bogmentes selyemszálra :D
A VKF! stafétát Chef Viki barátnémtől kaptam, aki minden idők egyik legsikeresebb és legtöbbeket megmozgató VKF! témáját írta ki.
Először is átböngésztem a legelső kiírást és aztán az eddigi VKF! témákat.
Aztán átböngésztem a saját ötlet listám.
Személyes konzultációs segítséget kértem Manapótól. Ezzel a lista nemhogy szűkült, de bővült :), ez van, ha lelkes és kreatív emberkét vonunk be a tanácskozásba :)
Végül aludtam rá egyet és bár a vekker csörgésére nem diadalittas "heuréka!" kiáltással kecmeregtem ki az ágyikóból, kezdett kristályosodni A téma.
Tekintettel a rohamléptekkel közeledő Karácsonyra és a nyakában loholó Szilveszterre, úgy gondolom, bármilyen lelkes gasztro-blogger is legyen az ember fia-lánya, ebben az időszakban Szeretteink, Családunk, Barátaink, az Ünnepek köré tolódik a fontossági sorrend. Így hát a 31. VKF! nevezési határideje január 24. Ekkora lezajlanak az évvégi őrületek :) És természetesen egy-két nap csúszás belefér.
Ugye mindenkinél szokott megmaradni beigli csücsök, egy kanálnyi lencse, fél virsli, kalács sarok?
Nos, az Ünnepek jegyében és a sajnálatos módon még mindig virágzó gazdasági válságot is figyelembe véve - képzavar :), lehet egy válság virágzó? - a mostani VKF! az újrahasznosításra összpontosít. De :), hogy egy plusz csavar is legyen a dologban és ne dugdossunk mindent reszelt sajt vagy tejszínhab alá, a
Mire gondolok? Például
- muffinnak álcázott, húsos pirospaprika kockákkal, zöldborsóval színesített, tojással összefogott maradék lencsesalátára,
- meggybefőttel tálalt mákos gubára, aminek alapja a tálcán napok óta ide-oda tolódó mákos beigli sarok,
- ananásszal bolondított 'tálbasültre', ahol a cukros tojáshab jótékonyan takarja a már-már megszáradásra ítélt utolsó két diós beigli szeletet,
- ...
Természetesen nemcsak kizárólag az Ünnepekről megmaradtakkal lehet dolgozni, hiszen ízletes és színpompás ételek varázsolhatók egy-egy hűtőtakarítás után is :)
Várom azok nevezését is, akiknek van ugyan saját blogjuk, de azt egyelőre nem akarják a nagy nyilvánosság elé tárni, és természetesen azon kedves nevezők pályaműveit is, akiknek (még :) nincs saját blogjuk. Ezek a nevezések az én blogomon, a beküldő nevével fognak megjelenni.
Ide kérnék tisztelettel egy linket küldeni a post megjelenése után:
vkfxxxi (kukac) gmail (pont) com
Nevezési határidő: 2010. január 24. éjfél.
Lágy szívemre való tekintettel - s a VKF! hagyományokat hűen követve - egy-két nap csúszás belefér :)
Kereskedelmi és fizetett blog, honlap kérem ne töltse ezzel az idejét! Köszönöm!
Mindenkinek nagyon kellemes törpölést kívánok!
Nagyon törpös téma:DDDDD
VálaszTörlésVICA - köszönöm :), igyekeztem, de hát a nagy elődöket nehéz utolérni :)
VálaszTörlésJó téma és hasznos is lesz!Teccik!
VálaszTörlésTetszik nekem is!
VálaszTörlésHirtelen megijedtem, aztan a hutotakaritassal "megvilagosodtam".
:D
Garffyka: most akkor melyik a jó?
VálaszTörlésvkfxxxi@gmail.com
vkfxxx (kukac) gmail (pont) com
(szerintem az első, mert a harmincadikon már túl vagyunk)
Szuperjó téma, remélem most már részt tudok venni:-)
Azt hiszem, mindenből többet fogok sütni-főzni az ünnepek alatt, hogy biztosan legyen maradék! :-)
VálaszTörlésDe tényleg jó téma, ilyen újrahasznosítás során születnek (majd) a legjobb receptek!
Jó kis téma, ünnepek után különösen aktuális :)
VálaszTörlésValóban nagyon törpölős téma:)) Lesz maradék, gondoskodom róla......
VálaszTörlésAzt gondolom ez is egy sikeres téma!
VálaszTörlésSzuper, gratulálok!
GABOJSZA - köszönöm! Javítottam. Persze, a vkfxxxi a jó.
VálaszTörlésOTTIS - kössssszi :)
EDIT(ESC) - hűtőtakarításnál egyre figyelni, ne január 1-én, mert akkor egész évben azt csinálod majd :)
SZAMÓCA - jó ötlet, eleve többet főzni :)
LÚDANYÓ - köszönöm :)
Garffykám, nagyon vagány téma! Kreatív, csapongó, fantáziadús!
VálaszTörlésJó mulatság lesz!
Kedvenc témám! Mindig igyekszem jól hasznosítani a maradékokat, amik mindig vannak - rosszul tudom kiszámolni az adagot.
VálaszTörlésBiztosan kapok további jó ötleteket is :)
Az egyik legjobb téma.. Nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésNagyon kreativ, gratula!! Jo lesz...
VálaszTörlésHa hiszed, ha nem, nekem is ez járt a fejemben, ünnepek táján ez nagyon aktuális téma, meg egyébként is nagyon hasznos. A férjem szerint nagy átalakító vagyok:)
VálaszTörlésNagyon jóóóó! Szép feladat!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm!
VálaszTörlésMár most kíváncsi vagyok a nevezett finomságokra :D
Garffyka! Finomságokra???
VálaszTörlésAz nem volt a kiírásban, hogy finomnak is kell lennie! :-))))
SZAMÓCA - hű, ezt elbuktam :) tényleg nem írtam bele, hogy finom is legyen, ne csak újrahasznosított és tarka-színes ... háááát, remélem legalább látványosak lesznek :D
VálaszTörlésCsillagos ötös a kiírás,most szedjük elő nagymamáink ötleteit,most gondoljunk vissza a gyermekkori intelmekre nagyszüleink részéről:majd eljön a te időd is a te konyhádban,szeretném látni,kóstolni főztödet,süteményedet.
VálaszTörlésCsak süti vagy bármilyen étel is beküldhető ?????persze értem,hogy csak hulladékból!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésNÉVTELEN - köszönöm :)
VálaszTörlésPersze, bármilyen étel beküldhető, lehet leves, főétel, köret, reggeli-vacsora, tízóraira pakolnivaló, édesség, sütemény.
Olvasó-felhasználóként nagyon várom a recepteket. Nem csak azért, hogy maradékot hasznosítsak, hanem hogy direkt nagyobb adag főzésével egyszerűen tudjak további, változatos ételeket előállítani. Csilla :)
VálaszTörlésHalf of your stake is 먹튀사이트 먹튀프렌즈 held to depend course of|in path of} the following spherical. Developed by Playtech, this variant presents loads of flexibility on its minimal and most bet values. Here the limits you'll be able to|you presumably can} bet to depend on the type of|the type of} bet you make, as every has its own limits. [newline]For instance, if you make a single Straight Up bet, the max you'll be able to|you presumably can} bet is £20. If, however, you make a bet on both Odd or Even, the restrict will increase to £200.
VálaszTörlés