MJ a szilveszterről maradt pezsgőből varázsolt, nagyon ötletesen. Az eredmény egy igazán csábító, különleges leves.
Pezsgőleves
hozzávalók:
3,5 dl zöldséglé
4 dl pezsgő
2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
só, bors, Worcester szósz
cukor
2 szelet toast kenyér
2 EK vaj
2 EK olaj
4 EK petrezselyem
Zöldséglevet 2,5 dl pezsgővel felfőzni.
1,5 dl tejszínt a 3 tojássárgájával összekeverni.
Kevés forró levest beletenni, majd ezt a levesbe keverni.
Ezutan már nem szabad főzni.
Sóval, borssal, Worcester szósszal es pici cukorral ízesíteni.
Toastokból 4 mintát kivágni, majd az olaj-vaj keverékben mindkét oldalán aranybarnára sütni.
1 dl tejszínt keményre felverni és a 1,5 dl pezsgővel együtt a levesbe keverni, ha kell utána ízesíteni.
Levest tányérokba tenni, rá a toastokat és végül petrezselyemmel megszórni.
MJ, köszönöm ezt a remek receptet! Nálunk mindig marad bőven pezsgő (abból az egy üvegből, amit szilveszterre bontunk), az én konyhámban biztos nyerő lesz ez a leves!
Jó étvágyat!
Húslevessel kérném inkább, lehet?:)
VálaszTörlésMekkora ötlet, még sohase ettem hasonlót se!
VálaszTörlésAndi, szerintem is szuper ötlet ez a leves!
VálaszTörlésGyöngyi, mármint külön pezsgőt és külön húslevest? :)