... ha lekváros-mákos pacalt nem is, de narancsos-balzsamecetes-fokhagymás tengeri halfilét igen. Kifejezetten finom volt, ahogy a narancs jellegzetes íze jól különvehetően eggyé válik a balzsamecet pikánsságával és fokhagyma karakánságával.
Max mester & barátomnál olvastam a Maimoni VKF! XXXII. - Tiszta őrület! kiírás kapcsán egy rövid eszmefuttatást, hogy miket evett, éppenséggel nem evett, ami a Manapó szerinti lekváros-mákos pacal kategóriába tartozik ... azaz, olyan ételek, melyek külön-külön finomak, na de együtt ... a legtöbb ember szerint nem.
Gyerekkori emlékem, az azóta titokban többször is megismételt "szendvics": vajaskenyéren jófajta házi szilvalekvár, ezen paszulyos zakuszka*, ezen paprikás házikolbász, majd néhány szeletke sajt. Arra is emlékszem, ÉApám kifordult a konyhából, mikor meglátta ÉAnyámmal elkövetett merényletünket :)
Kedves barátom sokáig csemegeuborkával ette a húslevest.
Manó szívesen majszol a mustár-majonéz-ketchupbe mártott virsli mellé csokis kekszet vagy diós brióst.
Tiniként volt szerencsém megkóstolni egy jellegzetes örmény ételt, a mézes dióval töltött sült hagymát. Bár nem egy könnyű eledel, szinte bármikor szívesen megenném.
Mai napig kedvencem a fűszeres szilvalekváros kenyér kolbásszal. Hasonlóan finom sajátkészítésű narancslekvárral is. :-)
Brrrrrrrrrr! Ez tiszta orulet!
VálaszTörlésA halat megenném. A kolbászos-lekváros kenyeret nem tudom elképzelni, milyen. Meredeken hangzik... :D
VálaszTörlésA kolbászos lekváros kenyér kifejezetten finom ... jó sűrű, nem túlcukrozott házilekvár, rajta jófajta paprikás kolbász, ha van, akkor csípős, hmmmm :) Komolyan
VálaszTörlés