Méghozzá hipergyors túrókrém formájában.
Időnként okoz némi fejfájást, hogy mi kerüljön a kenyérre. Manó ugyan felvetette, hogy nagyon szívesen esznek Tücsivel csokis muffint vagy kekszet reggelire, sőt akár vacsorára is - szeretem az ilyenfajta "önfeláldozást" :) -, de kőszívű édesanya lévén, a sütik visszaszorulnak a tízóraira, uzsonnára.
A fagyasztóban kalandoztam és úgy döntöttem, slusszpassz, itt a tavasz, lesz friss medvehagyma, de addig is, míg szedni tudunk, feláldozom az utolsó adagot a mélyhűtőből.
Így lett pikkpakk medvehagymás túrókrém a magos kiflikre. Vacsorára. Aztán másnap reggelire.
Manó szerint lesből támadt a medvehagyma, mert a megcsappant készlet alaposan megbújt a fagyasztóban :)
Medvehagymás túrókrém
hozzávalók
20-30 levél medvehagyma - ízlés kérdése, ki mennyit használ, én sokat
25 dkg túró
4-5 ek sűrű tejföl - ideális esetben szűrőben lecsepegtetett
némi fehérbors
pár reszelésnyi szerecsendió
1-2 gerezd fokhagyma
csipetkényi só
A túrót és tejfölt keverőtálba teszem, megszórom kevés fehérborssal, hozzáadok egy csipetke sót, szerencsendiót és fokhagymát reszelek rá.
A fagyasztóból előkapot medvehagyma leveleket laskára, majd apróra vágom, majd a túróhoz szórom. Természetesen, ha van zsenge, frissen szedett macihagyma, akkor azt használom.
Kézimixerrel 1-2 perc alatt átforgatom.
Tálkába szedem.
Ha van 20-30 perc fölös időm - vagy amíg asztalt terítünk, kenyeret vágunk -, a medvehagymás túrókrémet hűtőbe teszem.
A változatosság kedvéért a sokmagos, zabpelyhes kifliket srégen felszeletelem, majd a szeleteket bőségesen megkenem a medvehagymás túrókrémmel.
gyors és könnyű
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése