Reggeliről maradt néhány cikk paradicsom. A délelőtti rágcsának kitett paprikából marad három darab és zsenge murokból is néhány szál (éreztem, hogy túlzás két kötéssel megpucolni), a hűtőben két napja lézeng egy darab kígyóuborka.
Ételt ugye ki nem dobunk, viszont tudom, ami nyers rágcsa nem fogy el frissiben, azt addig teszem ide-oda, amíg bele nem főzöm valamibe. Viszont az ebédnek való már vígan rotyogott.
Azt hiszem a nagy konyhagép feltalálók azért alkották meg a turmixot, hogy ehhez hasonló helyzetre megoldást nyújtsanak :)
Tücsike kíváncsian kérdezte, mit zümmögök. Zöldségeket inni, feleltem.
Zöldségmix
A turmixgépbe szórom a felkockázott kígyóuborkát, paprikát, 2-3 szál zsenge murkot (lánykori nevén sárgarépa), egy fej cikkekre vágott paradicsomot. Ráteszek egy, szintén kockára vágott, almát, 5-6 zöld bazsalikom levelet. Kevéske sóval és frissen őrölt borssal, kiskanálnyi citromlével fűszerezem. Annyi hideg vízzel, hogy sűrű, de iható mixet kapjak, leturmixolom.
Lehűtöm, majd, bazsalikom bóbitával, szívószállal kínálom.
Miközben iszogatom, képzeletben hátradőlök a napsütötte Balaton parton ringatózó hintaszékemben :)
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése