A süti névadója Tücsike, aki szerint ez egy ál-süti, mert nem is kell sütni, nagyon-nagyon finom, de kicsit ronda, tudod édesanya, olyan, mint egy kócos kismanó, akinek nem is látszik a szeme, olyan maszatos :)
Szörnyecske süti :)
A története ennyi: Valami gyors és könnyű, édes finomságon törtem a fejem, amit összerakhatok, amíg a lerben levelestésztás almarózsák és sajtos rúd sül, szóval valami olyasmit szerettem volna, amit nem kell sütni. Alap esetben egy keksz alapú popcake lett volna a választásom, de a nagy kekszes dobozban mindössze két, kissé megcsócsált keksz árválkodott. Tehát a keksz, mint hozzávaló, kihúzva.
Eszembe jutott a fergeteges sikerű Csokisztikus torta, aminek keksz-mogyoró-vaj az alapja, erre kerül egy nagyon finom csokis hab. De nincs keksz ... viszont, volt itthon natúr kukoricapehely ... mogyoró is ... csoki mindig van a dobozban. Alakul.
Mivel mindenképpen "köröm közül ehető" édességet akartam, nem készült újabb Csokisztikus, de némi fejben sütés után összeállt a Tücsi által szörnyecske sütinek keresztelt finomság.
Nagy sikere volt, kisasszonyka tucatnyit eltüntetett együltében, csak azért nem többet, mert letiltottam róla és elzártam a sütis dobozt :)
A következő adagot fehér-feketére tervezem, azaz nemcsak ét-tejcsokival, hanem egy adagot fehércsokoládéval is, és kétszínű halmokat készítek majd.
Szörnyecske süti
hozzávalók
20 dkg vaj - érdemes vajat használni, nem margarint
12 dkg cukor
10 dkg méz
1 ek rum
30 dkg csokoládé - lehet fele tej-, fele étcsokoládé
10-15 dkg darált dió, mogyoró
20-22 dkg (natúr) kukorica- vagy búzapehely
A vajat, mézet, cukrot belemérem egy edénybe és lassú tűzön összeolvasztom, időnként átkeverem, a cukornak teljesen fel kell oldódnia.
Hozzáteszem a rumot - nem kell megijedni, a végeredményt gyerekek is ehetik, a rum alkoholtartalma elfő - és a kockára tördelt csokoládét. Kevergetem, hogy a csoki is teljesen elolvadjon.
Az elegyhez keverem a darált mogyorót és 5-6 percig rotyogtatom, állandóan keverem, nehogy odakapjon.
A lábaskát félrehúzom a tűzről és az illatos, csokis-mogyorós masszához dolgozom a kukoricapelyhet. Alaposan összeforgatom, hogy a forró, ragacsos, csokis elegy mindenütt bevonja pelyhet.
Két kiskanál segítségével, kis muffinkapszlikba (papír) halmocskákat teszek a masszából (vagy sütőpapírra rakosgatom a halmocskákat). Érdemes gyors kézzel dolgozni, amíg az elegy meleg és jól adagolható.
Most már csak annyi a dolgom, hogy megvárjam, míg teljesen kihűl.
A tetejére lehet fehér csokit csorgatni - nekem innen jött az ötlet, hogy a következő adag szörnyecske sütit fehér-feketében készítsem.
Megjelenésében nem a legszebb, kicsit csalóka, mert kinézetében grillázsra emlékeztet, kissé "chokito feeling", azaz csúnya, de nagyon-nagyon finom :)
Haladós, gyorsan készülő és kiadós finomság, egy adagból 45 szörnyecske süti "sült".
Jó étvágyat !
Szörnyecske süti :)
A története ennyi: Valami gyors és könnyű, édes finomságon törtem a fejem, amit összerakhatok, amíg a lerben levelestésztás almarózsák és sajtos rúd sül, szóval valami olyasmit szerettem volna, amit nem kell sütni. Alap esetben egy keksz alapú popcake lett volna a választásom, de a nagy kekszes dobozban mindössze két, kissé megcsócsált keksz árválkodott. Tehát a keksz, mint hozzávaló, kihúzva.
Eszembe jutott a fergeteges sikerű Csokisztikus torta, aminek keksz-mogyoró-vaj az alapja, erre kerül egy nagyon finom csokis hab. De nincs keksz ... viszont, volt itthon natúr kukoricapehely ... mogyoró is ... csoki mindig van a dobozban. Alakul.
Mivel mindenképpen "köröm közül ehető" édességet akartam, nem készült újabb Csokisztikus, de némi fejben sütés után összeállt a Tücsi által szörnyecske sütinek keresztelt finomság.
Nagy sikere volt, kisasszonyka tucatnyit eltüntetett együltében, csak azért nem többet, mert letiltottam róla és elzártam a sütis dobozt :)
A következő adagot fehér-feketére tervezem, azaz nemcsak ét-tejcsokival, hanem egy adagot fehércsokoládéval is, és kétszínű halmokat készítek majd.
Szörnyecske süti
hozzávalók
20 dkg vaj - érdemes vajat használni, nem margarint
12 dkg cukor
10 dkg méz
1 ek rum
30 dkg csokoládé - lehet fele tej-, fele étcsokoládé
10-15 dkg darált dió, mogyoró
20-22 dkg (natúr) kukorica- vagy búzapehely
A vajat, mézet, cukrot belemérem egy edénybe és lassú tűzön összeolvasztom, időnként átkeverem, a cukornak teljesen fel kell oldódnia.
Hozzáteszem a rumot - nem kell megijedni, a végeredményt gyerekek is ehetik, a rum alkoholtartalma elfő - és a kockára tördelt csokoládét. Kevergetem, hogy a csoki is teljesen elolvadjon.
Az elegyhez keverem a darált mogyorót és 5-6 percig rotyogtatom, állandóan keverem, nehogy odakapjon.
A lábaskát félrehúzom a tűzről és az illatos, csokis-mogyorós masszához dolgozom a kukoricapelyhet. Alaposan összeforgatom, hogy a forró, ragacsos, csokis elegy mindenütt bevonja pelyhet.
Két kiskanál segítségével, kis muffinkapszlikba (papír) halmocskákat teszek a masszából (vagy sütőpapírra rakosgatom a halmocskákat). Érdemes gyors kézzel dolgozni, amíg az elegy meleg és jól adagolható.
Most már csak annyi a dolgom, hogy megvárjam, míg teljesen kihűl.
A tetejére lehet fehér csokit csorgatni - nekem innen jött az ötlet, hogy a következő adag szörnyecske sütit fehér-feketében készítsem.
Megjelenésében nem a legszebb, kicsit csalóka, mert kinézetében grillázsra emlékeztet, kissé "chokito feeling", azaz csúnya, de nagyon-nagyon finom :)
Haladós, gyorsan készülő és kiadós finomság, egy adagból 45 szörnyecske süti "sült".
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése