Oldalak

2017. márc. 6.

Möbius szalag

Ezúttal leveles tésztából, édesen és sósan, és ami a legfontosabb, a gyerekek keze alól :-)
Nekem csak a sütőt kellett kezelni és a forró tepsiket kivenni. Az ízesítést - cukros-fahéjas és sajtkrémes-lenmagos - is a gyerekek találták ki.
Akár nőnapi meglepetésnek is sülhet :-), finomságok délutáni tea mellé.


Möbius szalag

hozzávalók - fahéjas, cukros

fél csomag leveles tészta
1 ek vaj, olvasztva
2 ek cukor
2 kk fahéj

a tetejére

tojás vízzel elkeverve
1 ek cukor
1 kk fahéj

hozzávalók - sajtkrémes, lenmagos

fél csomag leveles tészta
2 ek sajtkrém
egy maréknyi reszelt sajt

a tetejére

tojás vízzel elkeverve
lenmag

A sütőt 190 fokra kapcsoljuk. Két tepsibe sütőpapírt szabunk.
A leveles tésztát lisztezett munkalapon elfelezzük.
Az egyik fél csomagot félretesszük.


A cukros, fahéjas Möbius szalaghoz:
A másik fél adag tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rövidebb oldalától indulva, a téglalap felét megkenjük az olvasztott vaj, cukor, fahéj keverékével. Ráhajtjomabb k a kenetlen felét és kicsit rányomogatjuk. A hajtott felétől indulva, derelye metszővel két cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat maguk körül kicsit megcsavarjuk, majd nyolcas (Möbius szalag) formába hajtjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tészták tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojással és megszórjuk a cukor-fahéj keverékével.
190 fokon kb 10-12 percig sütjük.


A sajtkrémes, lenmagos Möbius szalaghoz:
A másik fél adag tésztát vékonyra, téglalap alakra nyújtjuk. Rövidebb oldalától indulva, a téglalap felét megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk a reszelt sajttal. Ráhajtjuk a kenetlen felét és kicsit rányomogatjuk. A hajtott felétől indulva, derelye metszővel két cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat maguk körül kicsit megcsavarjuk, majd nyolcas (Möbius szalag) formába hajtjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tészták tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojással és megszórjuk lenmaggal.
19 fokon kb 10-12 percig sütjük.

Természetesen ez lett a világ legfinomabb délutáni sütije :-D

Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések: